VGA kabler

Stor guide til valg af de rigtige VGA kabler. Vi har lavet en stor og komplet guide, så du kan finde de helt rigtige VGA kabler til de helt rigtige priser og god kvalitet.

VGA Kabler – Vælg de helt rigtige

VGA kabler overfører billedsignaler analogt og bruges mest mellem ældre computere og computer-skærme. De andvendes også rigtig meget til en projektor.

VGA kabler giver ikke lige så godt et billede som DVI kabler, men de virker rigtig fint og kvaliteten fejler heller ikke noget. Du skal være opmærksom på at der via VGA stik, kun bliver ført billeddata og ingen lyd. Hvis du skal have lyd, skal du bruge et særskilt kabel eller et HDMI kabel.

Sådan ser VGA stikket ud

VGA stikket har 15 ben (På engelsk: Pins). Man kalder også stikket for et D-sub stik fordi stikket er formet som et D.

640px-Vga-cable

Kvalitet og pris hænger sammen eller gør det?

Man siger at kvalitet og pris hænger sammen med rigtig mange ting. Men gør det også det når man skal købe kabler? I bund og grund, så hænger pris og kvalitet sammen. Det er sådan at 99% af alle kabler bliver lavet i Kina og producenterne i Kina kører efter den samme produktions-skabelon. Derfor er kvaliteten ofte den samme. Derfor skal man IKKE give 200,- for et VGA, HDMI eller et andet stik, da det er overpris. Man kan sagtens tage de billige kabler til en 50,- da de er ligeså gode.

Skal stikket være guldbelagt?

Nej, det behøves det ikke. At sige et stik er guldbelagt er ren og skær bare et salgstrik. Der er intet at have det i. Der gør INGEN forskel andet en der måske ser lidt mere fancy ud.

Kvaliteten bliver altså ikke bedre, så du skal ikke give mere for at få det guldbelagt. Hvis prisen er det samme, kan man godt tage det guldbelagte kabel, da det ikke forringer kvaliteten, men det gør det heller ikke bedre.

Sådan ser VGA stikket ud

Dette er VGA hun stik, som er det som sidder i computeren / skærmen / projektoren

VGA-Buchse+Stecker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *