Thunderbolt kabler

Her har vi lavet en guide som beskriver hvordan og hvor man bruger thunderbolt kabler.

Thunderbolt kendes fra Mac

Thunderbolt er det stik som sidder i en Mac. Mange kender ofte stikket fra sin Mac hvor der ved siden af stikket er et lille lyn.

Derfor er thunderbolt smart

Mini_displayport

Thunderbolt stikket er smart fordi det kan transportere stort set alle former for signal. Stikket transporterer billede, digitale signaler og lyd. Stikket er ikke så stort som jo er en fordele i nye og moderne computere, med begrænset plads, for at de ikke bliver for store. Thunderbolt bruges også til at føre data som er “lidt ud over det sædvanlige”, da signalet ryger lyn hurtigt igennem uden at signalet forringes.

Omformere til Thunderbolt-stikket

Apple har lavet en lang række omformere til thunderbolt stikket. Alle de originale omformere fra Apple er dyre og ikke en fis bedre end mange af dem man kan finde til den halve pris rundt på nettet. Jeg anbefaler at man holder sig fra Apple dyre omformere, medmindre man vil have 100% Apple made. Så skal man selvfølgelig være velkommen til det, men man skal lige have i baghovedet at prisen ikke er så god, da man ikke får så meget for sine penge.

Thunderbolt kan let laves om til DVI, HDMI eller VGA med en billig passiv adapter, disse kan findes mange steder.

Her køber du billige thunderbolt omformere

Man kan købe stikket mange steder. Du finder de billige omformere og stik, ved at klikke på de grønne “køb her” knapper på siden. Du vil modtage stikket inden for få dage.

Mac til HDMI

Vi har her på siden lavet en guide som beskriver godt hvordan du får din skærm fra Mac’en op dit tv eller en projektor. I indlægget beskriver vi hvordan man forbinder de to enheder ved hjælp af thunderbolt stikket og via HDMI. Det er selvfølgelig også muligt igennem andre adaptere eller ved hjælp af et Apple TV. Apple TV’et kan bruges til at overføre det trådløst og så kan et Apple TV også bruges til meget andet. Sådan en guide vil komme en dag!

Mini_DisplayPort_on_Apple_MacBook